Mexicaanse bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr prei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 pakken tomato frito
  • 250 gr magere spekjes
  • 2,5 liter runderbouillon
  • 2 tl komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • snufje kaneel
  • cayennepeper
  • peper/zout
  • 1 laurierblad

Bereiden

Snijd de prei in halve ringen. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg daarna de ui en knoflook toe en fruit dit ong 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Prei, paprika en maïs toevoegen en ong 5 minuten meebakken. Doe de runderbouillon in een grote soeppan en laat dit aan de kook komen. Laat de maïs uitlekken. Voeg alle ingrediënten toe aan de runderbouillon en laat dit, onder af en toe roeren, nog 20 minuten pruttelen. Laurierblad verwijderen. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bronvermelding