Eierkoeken (de echte)

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 81 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 gr bloem
  • 100 gr ei (ongeveer 2 medium eieren)
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theel. zuiveringszout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) Doe de suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Voeg de eieren toe en klop dit luchtig met een mixer. Voeg daarna de bloem en het zuiveringszout toe en mix alles tot een beslag. Leg bakpapier op de bakplaat. Druppel het beslag met een lepel op de bakplaat. Pak niet te veel beslag want het loopt helemaal uit! Als je het beslag ook te dicht bij elkaar legt loopt het helemaal in elkaar over en krijg je een hele grote eierKOEK. Misschien is het zelfs handig om 2 bakplaten te gebruiken zodat de eierkoeken genoeg ruimte hebben. Ze worden door het zuiveringszout namelijk een stuk groter. Bak de eierkoeken in 10 minuten gaar.

Materialen

Beslagkom, bakplaat, bakpapier, mixer

Bronvermelding