Amuse - Gehaktballetjes met koriander - Boulettes à la coriandre

Anders, Hapje, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. rundergehakt
  • 2 sneetjes wit brood OF
  • 50 gr. broodkruim van wit brood
  • 10 cl. melk
  • 2 eieren
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 4 eetlepels bloem
  • 10 cl. olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

1. Week het brood in de melk. Knijp het uit zodat al het vocht er uit is. Meng het brood door het gehakt. 2. Meng de ui, knoflook, koriander, komijn en één licht losgeklopt ei door het gehakt. 3. Doe het meel op een bord en op een ander bord het tweede ei. Klop het ei lichtjes los. 4. Maak je handen vochtig en maak van het gehakt kleine balletjes. Rol ze door het meel en daarna door het ei. 5. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de balletjes aan alle kanten goudbruin. Regelmatig draaien. Gooi de vuile olie weg.Veeg de pan schoon en doe de resterende olie erin. Bak de resterende balletjes op dezelfde manier. Eventueel kun je ze opdienen met chilisaus. TIP Je kunt de balletjes zowel warm als koud eten. In het laatste geval moet je ze eerst af laten koelen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Voor het opdienen op kamertemperatuur laten komen.

Bronvermelding