Eiersouffle

Anders, Brunch, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 1 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 150 gram oesterzwammen
  • 25 gram boter
  • 300 ml slagroom
  • 80 gram Emmentaler kaas (geraspt)
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht 200 C) Snij de gewassen prei in dunne ringen. Veeg de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei en de oesterzwammen zacht. Bestrooi met zout en peper. Vet de ovenschaaltjes in en schenk een laagje slagroom op de bodem. Verdeel het preimengsel erover, dan weer een laagje slagroom en daarna de kaas. Breek voorzichtig in ieder schaaltje een ei, laat de eidooier heel. Bestrooi met zout en peper. Besprenkel met een beetje slagroom en wat olijfolie en zet de schaaltjes in het midden van de oven. Laat in 25 min. gaar worden. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

Materialen

4 ovenvaste schaaltjes, inhoud ca. 200 ml

Bronvermelding