Gegratineerde asperges

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • asperges

Bereiden

50 gram geraspte oude kaas 4 eetlepels crème fraîche 4 eetlepels volle melk 500 gram asperges versgemalen peper 2 takjes peterselie nootmuskaat zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af. Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit. Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.

Bronvermelding