Menu
'Spinazie en geitenkaas Tortilla's'
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Laatst aangepast: 18-05-2010 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- geitenkaas
Bereiden
2 sjalotjes 1 teen knoflook 4 eetlepels arachideolie
600 gram spinazie
zout, en peper en nootmuskaat
8 bloem tortilla's
75 gram geitenkaas
1 rode peper 175 gram geraspte cheddarkaas
Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Fruit ze zacht in een lepel olie. Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Was en droog de blaadjes. Verhit twee lepels olie in een grote pan. Voeg de spinazie toe en laat deze een minuut slenken. Breng de gare spinazie op smaak met peper zout en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Verkruimel de geitenkees. Leg vier tortilla's op een schaal. Verdeel hier op de verkruimelde geitenkaas. Zorg dat er een rand van een centimeter rondom vrij blijft. Leg de spinazie op de kaas, verdeel hierover de geraspte cheddarkaas. Maak de randen van de tortilla's nat. Leg de overgebleven tortilla's op de anderen en druk de randen stevig aan. Bak de tortilla's in twee eetlepels olie aan beide kanten tot de vulling goed warm en ranzig is. Eet de tortilla's met zure room
Bronvermelding
Bron onbekend