Kabeljauw uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 31-03-2006 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 st Zongedroogde tomaten in stukjes
  • 25 st Zwarte olijven.
  • 2 st Sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook, gesnipperd
  • 1 dl Wiitte wijn
  • 1.5 dl Room
  • 3 st Eidooiers
  • 600 g Kabeljauw
  • 2 eetl Geraspte oude kaas
  • 1 krop Ijsbergsla
  • 1/4 dl Balsamico azijn
  • Olijfolie

Bereiden

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten in de oven Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de olijven, tomaten, sjalotten en knoflook 1 minuut aan. Blus af met de wijn, laat dit tot de helft inkoken en voeg de room toe. Neem de pan van het vuur en meng het mengsel door de eidooiers. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kabeljauw over een ovenschaal en bedek deze met de saus. Bestrooi met de kaas en schuif het 40 minuten in een voorverwarmde oven op 100 graden. Bereiding: Snijd de ijsbergsla in 8 parten. Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en gril de sla aan elke kant 2 minuten op hoog vuur tot een mooie grilstreep zichtbaar wordt. Blus af met de azijn en verdeel de sla over de borden. Serveer met de vis.

Bronvermelding