Menu
Koude Hapjes met zalm en kaas
Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- zalm
- zalm
Bereiden
Brood-zalmrolletjes
Ingrediënten:
1 heel wit casino ongesneden
1 blikje rode zalm
1 beker creme fraiche
3 eetlepels mayonaise
dille, peper en zout
Werkwijze:
Snijd plakken van het brood (kan ook in de lengte voor hele lange plakken, dit kan de bakker trouwens ook voor je doen), ontkorst het brood en rol de plakken plat. Meng de zalm, creme fraiche, mayonaise, dille, peper en zout tot een puree en besmeer daar het brood mee. Rol de sneden brood op en wikkel ze in folie, laat het geheel 1,5 uur in de koelkast rusten en snijd er dan plakjes van.
----
Gevulde tortillachips
Ingrediënten:
tortilla chips
kleine tomaten
veldsla
tuinkers
ham
blokjes kaas (brie, goudse, geiten, blauwschimmel)
yoghurt of creme fraiche
Werkwijze:
Neem hele tortilla chips en doe daar een theelepel yoghurt of creme fraiche op. Leg daar wat gesneden veldsla of tuinkers op. Dan een schijf tomaat en daarop kaas of ham. Sluit af met weer wat yoghurt. Je kunt wat kruiden en een teentje knoflook door de yoghurt mengen en die gebruiken.
Of wat kruiden zout op de sla strooien en daar een paar druppels knoflookolijfolie of citroenolijfolie op doen.
--
Komkommerbootjes
Ingrediënten:
1 komkommer
200 gram gerookte zalm
wat verse bieslook
peper, zout
Werkwijze:
Halveer de komkommer in de lengte, haal met een lepel de zaadjes eruit en snijd de komkommer vervolgens in stukken van ongeveer 5 cm. Leg de zalmstukken met wat bieslook op de komkommerstukken en maak deze op smaak met peper en zout. Een licht borrelhapje, net even iets anders dan de gebruikelijke zalm op toast.
---
Zalmrolletjes boursin
Ingrediënten:
enkele plakjes gerookte zalm
1 doosje Boursin met look en fijne kruiden
peper
takjes dille
Werkwijze:
De plak gerookte zalm bestrijken we met een laagje Boursin met look en fijne kruiden en geven over het geheel een flinke draai van de pepermolen. Daarna rollen we de zalm stevig op en snijden er plakjes van ongeveer 1 cm van (zeker niet dikker). Het zalmrolletje kan zowel in een vierkant, door middel van een meetlat, als in een cirkel opgerold worden. De opgerolde plakjes zalm werken we af met een takje dille en serveren we als lepelhapje of op een cocktailprikker.
--
Zalm-kaasbroodjes
Ingrediënten:
1 blikje zalm van 0,25 liter
1 pakje Monchou
peper
peterselie of paprikapoeder
6 sneetjes witbrood
of:
18 kleine ronde plakjes roggebrood
Werkwijze:
De zalm goed laten uitlekken, van eventuele graten ontdoen en fijnmaken. De Monchou goed doorroeren en de zalm erdoorheen roeren tot een vrij glad mengsel is verkregen; dit op smaak maken met peper. De korst van het witbrood afhalen, licht roosteren en in 18-20 rechthoekjes of driehoekjes snijden. Kort voor het gebruik het mengsel op deze broodjes of op de plakjes roggebrood spuiten of er dik opsmeren. Garneer met wat fijngesneden peterselie of wat paprikapoeder.
Bronvermelding
Bron onbekend