Appel kruimel toetje

Gebak, Nagerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-09-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zie tekst

Bereiden

Appelkruimeltoetje Ingrediënten 2 eetlepels rozijnen 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold) 4 eetlepels magere vanillevla 4 eetlepels bloem 1 eetlepel bruine suiker snuf kaneel 3/4 eetlepel vloeibare margarine Lage ovenschaal Bereiding Warm de oven voor op 200° C. Was de rozijnen. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op. Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel. Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat. Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal. Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in bak 20 minuten gaar en bruin.

Bronvermelding