Kaastaartje met noten en druiven

Hartige taarten, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr rozijnen
  • 2 el witte port
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 75 gr Hollandse gatenkaas (in plakjes)
  • 75 gr Hollandse geitenkaas (in plakjes)
  • 75 gr belegen kaas (in plakjes)
  • 2 eieren
  • 4 el slagroom
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 1 el paneermeel
  • 250 gr witte druiven
  • zout
  • peper
  • bloem om te bestuiven
  • boter om in te vetten

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 C. Rozijnen onder koud stromend water afspoelen. In een kom rozijnen ca. 10 minuten in de port laten weken. Bladerdeeg laten ontdooien. Korstjes van de kaas snijden en plakjes halveren. In een kom eieren met slagroom, zout en peper loskloppen. 2/3 Deel van de cashewnoten grof hakken. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 24 cm. Vorm bekleden met de deeglap. Druk het deeg aan de randen goed aan, overtollig deeg afsnijden. Prik met een vork veel gaatjes in de bodem. Bodem bestrooien met paneermeel. Helft van de diverse kaasplakken over de bodem verdelen. Helft van de gehakte noten erover strooien. Helft van de rozijnen erover verdelen. Rest van de kaasplakken erover verdelen. Rest van de gehakte noten erover verdelen. Rest van de rozijnen erover verdelen. Eiermengsel nogmaals doorroeren en over de kaas schenken. In het midden van de oven het taartje in ca. 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit de oven nemen en op een rooster laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Druiven wassen, taartje in 8 punten snijden. Op vier borden elk 2 taartpuntjes leggen. Garneren met druiven en de rest van de cashewnoten.

Bronvermelding