4 Hapjes van Jan, lekker voor een Feestje 1

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-02-2020 | 237 keer bewaard

Ingrediënten

  • verschillende ......

Bereiden

Paprika's gevuld met Danish Bleu Wat heb je nodig; smalle langwerpige paprika's, Danish Bleu, roomboter, paprikapoeder, worcestershire sauce - Hoe ga je te werk: Van de paprika's snijd je de kapjes, je haalt de zaadlijsten eruit en je laat ze even op z'n kop uitlekken. Dan maak je van gelijke delen boter en de Danish Bleu een massa, hier kan je nog wat paprikapoeder en worcestershire sauce aan toe voegen. Dan doe je dit in een spuitzak en dit spuit je in de paprika's. - Als ze goed afgevuld zijn, zet je ze even in de vriezer, zodat de kaasboter weer hard kan worden en dan snijd je ze in plakjes en je laat ze weer wat op kamertemperatuur komen en dan kun je ze serveren. - Spek-Croissantjes Wat heb je nodig: croissantdeeg, ontbijtspek en een oven op 200 graden. - Hoe ga je te werk: Het deeg rol je uit, je snijdt de punten op de perforatie los, je legt er 2 plakjes spek op. Je rolt ze vanaf de brede kant naar de punt op, je legt ze op de bakplaat, smeert ze in met melk of los geklopt ei, je bakt ze in 15 à 20 minuten gaar en bruin en kun je ze serveren. Je kunt ze zowel koud als warm eten. - Komkommerhapje Wat heb je nodig: komkommer, kruidenkaas, verse kruiden tuinkers, geraspte kaas . - Hoe ga je te werk: Uit de komkommer haal je mooie plakjes. Dit kun je doen met een dunschiller, deze plakjes dep je droog en dan smeer je ze in met wat kruidenkaas. Hier strooi je nog wat geraspte kaas over, dan wat verse kruiden, wat tuinkers en dan rol je ze op. Steek er een prikker in en je kunt ze serveren. - Pizzasnack Wat heb je nodig: 125 ml bloem (gezeefd), 100 ml melk (35 graden), 3 g gist, 3 g zout, gerookte ham, oregano, basilicum, geraspte kaas, olijfolie en een oven op 200 graden. - Hoe ga je te werk: De bloem doe je in een kom. De gist vermeng je met de lauwe melk, dit doe je bij de bloem, dan het zout er bij, dit kneed je tot een bal. Dit laat je een half uur op een warme plaats rijzen. Dan pak je het deeg uit de kom en verdeelt het in 5 stukken. Maak er langwerpige stukken van. - Maak ze vervolgens plat en smeer ze in met wat olijfolie. Dan beleg je ze met wat ham, bestrooi ze met de kaas en dan vermeng je wat olijfolie met de kruiden en dit druppel je er overheen. Je plaatst ze in de oven en bakt ze 25 à 30 minuten en dan lekker warm serveren.

Bronvermelding