Lasagne met zalm en courgette

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 20-09-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • zout
  • peper
  • 2 courgettes
  • 200 ml groentebouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel olie of boter
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 gram zalmfilet
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiden

-verwarm de oven voor op 180 graden -kook de lasagnevellen in ruim water met zout gaar -schep de vellen uit de pan en leg ze op een vochtige doek -kook de helft van de courgetteblokjes in de bouillon in 10 minuten gaar -giet ze af, vang het vocht op en pureer ze met de crème fraîche -verhit de boter en bak de rest van de courgetteblokjes 3 minuten -schep de pesto erbij en roer dit mengsel door de courgettesaus -maak op smaak met zout en peper -voeg als de saus te dik is een scheutje courgettekookvocht toe -schep een dun laagje saus op de bodem van de ingevette ovenschaal -leg daarop 4 lasagnevellen met daarop een laagje saus en de repen zalm -herhaal dit nog een keer en dek af met de laatste lasagnevellen bedekt met een laagje saus en bestrooid met kaas -zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven

Bronvermelding