'Ovenpasta met Haricots Verts, Chorizo', verz. door Don

Pasta, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-05-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g strikjespasta (farfalle) en .......

Bereiden

250 g strikjespasta (farfalle) 1 pot bonduelle haricotsverts uitgelekt 1 rode paprika in stukken 2 eetl fijngesneden bladselderij 150 g chorizo in blokjes 1 pakje knorr mix voor ovenpasta, ovenschoteltomaatsalami 200 ml slagroom 150 ml droge witte wijn 3 vleestomaten in dunneplakjes 2 eetl paneermeel 100 g geraspte jong belegen kaas 15 g boter of margarine in klontjes - Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de pasta met de haricots verts, paprika, selderij en chorizo en schep dit mengsel in de ovenschaal. Meng de inhoud van het zakje mix voor ovenpasta met 5½ dl water, slagroom en wijn. Breng dit al roerend aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut doorkoken. - Roer de saus door het pastamengsel en dek de schaal af met de tomaatplakken. Meng het paneermeel met de kaas en strooi het over de tomaten. Verdeel de boter erover en bak het gerecht in zo'n 30 minuten gaar en goudbruin

Bronvermelding