Menu
'Ovenpasta met Haricots Verts, Chorizo', verz. door Don
Pasta, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 04-05-2020 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 250 g strikjespasta (farfalle) en .......
Bereiden
250 g strikjespasta (farfalle)
1 pot bonduelle haricotsverts uitgelekt
1 rode paprika in stukken
2 eetl fijngesneden bladselderij
150 g chorizo in blokjes
1 pakje knorr mix voor ovenpasta, ovenschoteltomaatsalami
200 ml slagroom
150 ml droge witte wijn
3 vleestomaten in dunneplakjes
2 eetl paneermeel
100 g geraspte jong belegen kaas
15 g boter of margarine in klontjes
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de pasta met de haricots verts, paprika, selderij en chorizo en schep dit mengsel in de ovenschaal. Meng de inhoud van het zakje mix voor ovenpasta met 5½ dl water, slagroom en wijn. Breng dit al roerend aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut doorkoken.
-
Roer de saus door het pastamengsel en dek de schaal af met de tomaatplakken. Meng het paneermeel met de kaas en strooi het over de tomaten. Verdeel de boter erover en bak het gerecht in zo'n 30 minuten gaar en goudbruin
Bronvermelding
Don