Ovenschotel met aubergine, paprika en zoete aardappel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2012 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • klein bekertje zure room of yoghurt
  • 2 uien
  • 2-3 zoete aardappelen, geschild en in grove stukken
  • 1 rode of groene paprika in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • 6 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 1 eetl Marokkaanse kruidenmix
  • 250 ml groentebouillon
  • zout en suiker naar smaak

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Giet 4 eetlepels olie in een ovenschaal en meng met de ui, aardappel, paprika en aubergine. Bak 30 minuten in de oven. Schud de groente halverwege om. Snijd ondertussen de andere ui in stukjes en bak hem even aan. Voeg de knoflook en kruiden toe en roer goed door. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten doorkoken. Voeg de bouillon toe en zout en suiker naar smaak. Voeg de kikkererwten toe. Giet de saus over de groenten uit de oven en meng goed. Zet nog 20-30 minuten in de oven op 190 graden. Serveer met een schep yoghurt of zure room op elk bord.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding