'Gevulde groene paprika`s met een Indisch tintje' Lekker met knapperig warm stokbrood of Turks brood

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 22-09-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • geserveerd met een yoghurt-sesamsausje.

Bereiden

Ingrediënten voor 4 personen * 125 gr lange korrel rijst, * zout, * 35 gr grofgehakte cashewnoten, * 6 eetl olijfolie, * 400 gr lamsgehakt, * versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel djintan(gemalen komijn), * 0.5 theel gemalen koriander zaadjes, * 4 groene paprika's à ca.250 gram, * 1 eetl currypoeder, * 200 ml groenten bouillon, * 10 blaadjes vers munt in fijne reepjes, * 250 dikke yoghurt(Griekse of Turkse), * 2 eetl citroensap, * 1 eetl tahin (sesampasta). Hulpmiddelen Kookpan - koekenpan - braadpan met deksel - kom Voorbereiding Snij de bovenkant van de paprika's,verwijder de zaadlijsten,snij een plakje van de onderkant zodat ze blijven staan. Rooster de gehakte cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan. Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking,afgieten en spoelen met koud water.Laat heel goed uitlekken. Verhit 2 eetl olijfolie in de braadpan,bak hierin het lamsgehakt kruimig,breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verhit 2 eetl olijfolie in de koekenpan en bak hierin de paprika's,ook de boven kantjes,rondom aan gedurende 3-4 minuutjes. Doe het gehakt,de rijst,cashewnoten,currypoeder,koriander en komijn in een kom en meng goed door elkaar,flink op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout. Vul de paprika s met het gehaktmengsel en zet ze in de braadpan,vergeet de dekseltjes niet. Schenk de groenten bouillon erbij,doe het deksel op de pan en laat gedurende 20-30 minuten zachtjes stoven of tot de paprika s gaar zijn. Meng in een kommetje de yoghurt,munt,citroensap en tahin,breng zonodig op smaak met wat zout en/of een mespuntje suiker en geef bij de paprika s. Serveertips Lekker met knapperig warm stokbrood of Turks brood.

Bronvermelding