Pate met uienmarmelade

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 23-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakken boerenpate (ca. 80 gr per stuk)
  • eikebladsla
  • 4 rode uien
  • 4 el olie
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 dl rode wijn-azijn
  • 3 dl rode wijn
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Snijd de schoongemaakte uien in halve ringen. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en laat de ui al omscheppend op middelhoog vuur 5 minuten fruiten. Roer er de suiker en wat zout en peper door. Voeg de azijn en de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel zachtjes koken tot het vocht bijna is verdampt. Proef of er nog zout of peper bij moet. Laat de uienmarmelade afkoelen. Leg op ieder bord een plak pate en schep er een flinke lepel uienmarmelade naast. Garneer met een blaadje eikebladsla. Geef er stokbrood of geroosterd brood bij. Tip: de uienmarmelade is in een goed afsluitbare pot, in de koelkast ca. 14 dagen houdbaar.

Bronvermelding