Menu
(AANBEVOLEN) Champignonsoep, met een heerlijke aparte smaak
Ingrediënten
- 2 eetl plantaardige olie
- 1 kleine fijngehakte ui
- 225 gram schoongemaakte en kleingesneden champignons
- 3/4 liter groentebouillon
- 1/2 theel zout
- zwarte peper
- 2.5 dl melk of koffiemelk
- 4 schoongemaakte en in dunne plakjes gesneden champi
- 1 theel citroensap
- 2 eetl bloem opgelost in 5 eetl water
Bereiden
Verhit de olie bij een matige temperatuur in een ruime pan. Voeg de ui toe en fruit ze, onder voortdurend roeren, ca. 8-10 minuten, of tot ze juist bruin begint te worden.
Voeg de kleingesneden champignons toe en meng ze door het olieuimengsel. Bak alles nogmaals, al roerend, ca. drie minuten.
Roer er de bouillon, zout en peper door en breng de vloeistof aan de kook.
Verlaag de temperatuur en laat het ca. 50 minuten zachtjes koken. Zeef het champignonmengsel in een grote mengkom en wrijf de groenten met een houten lepel door de zeef. Of pureer het met de staafmixer.
Doe het mengsel weer in de pan en roer er het bloem-watermengsel door. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel al roerende ca. 5 minuten koken, of wacht tot de soep enigszins gebonden en glad is.
Roer er de melk od de room door en laat nogmaals, onder voortdurend roeren, ca. 5 minuten koken.
Breng intussen in een niet te grote pan de in plakjes gesneden champignons, citroensap en water, bij een matige temperatuur aan de kook. Laat de champignons ca. 4 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de champignons goed uitlekken.
Doe de soep in een verwarmde terrine of soepkommen.
Laat de plakjes champignons op de soep drijven en serveer ze.
Materialen
grote pan, kleine pan, zeef, mengkom en staafmixer.