'Galette met perziken en bosbessen', van Nigella

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • ongeveer 10 plakjes bladerdeeg ......

Bereiden

Ingrediënten voor een hele bakplaat: - ongeveer 10 plakjes bladerdeeg - 3 eetl abrikozenjam (normaal gebruik ik gewoon jam uit de supermarkt maar de laatste keer heb ik de overheerlijke zelfgemaakte compote van een vriendin van mij gebruikt) - 3 eetl slagroom (ongeklopt uiteraard) - een groot blik halve perziken, in plakjes gesneden - 125 g verse bosbessen - Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spoel de bevroren plakken bladerdeeg af onder een warme kraan en leg de plakken bladerdeeg, elkaar deels overlappend, op het bakpapier op de bakplaat. Gebruik een aantal van de plakken bladerdeeg om een rand om de bodem van bladerdeeg te leggen. Ik scheur hiervoor de plakjes in repen en 'kneed' ze op de rand. - Klop de slagroom en de abrikozenjam en smeer het mengsel op de bodem. Rangschik daar bovenop de plakjes perzik en strooi daar tussendoor de bosbessen. Zet in de oven voor 15 minuten en serveer warm en in stukken gesneden.

Materialen

Een recept uit Nigella Express, enigszins aangepast om het nóg makkelijker te maken. Nigella gebruikt in plaats van de perziken uit blik (veel minder) verse nectarines en maakt van de plakjes bladerdeeg een hele lap en legt ze niet zoals ik met enige overlap naast elkaar.

Bronvermelding