Amuse van eendenmousse met cranberrycompote

Anders, Hapje, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g eendenmousse
  • cl scheutje rode port
  • g rondjes uitgestoken vers witbrood
  • g cranberrycompote
  • g versgemalen peper

Bereiden

eendenmousse is verkrijgbaar bij b.v. de groothandel (bron mamma's gouden recepten) De rondjes brood maak je door een verse witte boterham plat neer te leggen en met een glaasje van ongeveer 4 cm. doorsnede aan de bovenkant, uitsteken, je haalt ongeveer 3 à 4 rondjes uit een boterham. meng de eendenmousse met de port en de versgemalen peper, naar smaak. doe het mengsel in een spuitzak met een kartelrand, en spuit het op de rondjes brood, zorg dat er in het midden een gaatje van ongeveer 1 cm ontstaat, en vul die op met de cranberry-sauce. maak de rondjes van te voren, kan eventueel al dagen vooraf, neem goed vers brood, en doe de rondjes in een diepvrieszak, en druk daar zoveel mogelijk de lucht uit, vries ze dan in. 2 uur voor het diner haal je ze uit de diepvries, en laat ze tot gebruik in de luchtdichte zak. de eendenmousse maak je rustig enkele uren voor gebruik, laat in een spuitzak, in een diepvrieszak in de koeling liggen tot 30 minuten voor gebruik, spuit er eerst een klein beetje uit voor je begint met de amuse. als je amuse lepels hebt, leg dan op iedere lepel een broodrondje met de eendenmousse, gevuld met de cranberry-sauce.

Bronvermelding