'Aardbeien-carpaccio met munt-pesto' Een heerlijk kleurrijk, geurig nagerecht

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-08-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Een heerlijk kleurrijk, geurig nagerecht. De pesto is extra lekker als u hem een paar een van tevoren bereid en in de koelkast laat staan. Ingrediënten 250 gr aardbeien balsamico-crème Voor de muntpesto: 40-50 gr verse munt 40 gr pijnboompitten 100 ml extra virgin olijfolie 3 eetlepels citroensap 3 eetlepels fijne kristalsuiker Bereidingswijze 1. Met een vijzel de blaadjes munt en pijnboompitten vermalen. Citroensap toevoegen, vervolgens beetje bij beetje de olijfolie en onderwijl de massa met de vijzel in beweging houden. Op smaak brengen met suiker en gekoeld bewaren. 2. De aardbeien wassen, laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Over de borden verdelen, een sliertje balsamico-crème erover schenken en in het midden van het fruit een schepje muntpesto.

Bronvermelding