Menu
Courgettesoep met verse kruiden (kan warm, lauw of koud gegeten)
Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,
Laatst aangepast: 02-08-2010 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 el (soja kook-)room of een scheut (soja) melk
- 1 kg courgettes, in blokjes
- 3 lent-uitjes, in vieren
- 1 tl djintan (gemalen komijn)
- 3 á 4 takjes verse dragon of munt of salie of basilicum
- 1 ltr groentebouillon
Bereiden
Doe de courgette en lente-ui in een pan.
Voeg ongeveer 1 liter bouillon toe: de courgettes hoeven niet helemaal onder water te staan omdat ze zelf vrij veel water bevatten.
Schep de gemalen komijn erdoor. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur tot de courgettes gaar zijn.
Neem de pan van het vuur. Voeg de dragonblaadjes en room toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng hem zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Materialen
staafmixer
Bronvermelding
Kookboek 'Amuse soepjes' van Anna-Catherine Bley