Za'atar zelf maken + Za'atar pitabrood

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 29-08-2021 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g sesamzaad
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el sumak (Turkse winkel)
  • 1 el komijnzaad
  • mespunt paprikapoeder -
  • 1 el zout

Bereiden

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat afkoelen en maal in keukenmachine of vijzel. Voeg overige ingrediënten toe. Bewaar in jampot met deksel. Lekker om te strooien over zalm, halloumi, kip of lam voor het grillen of barbecuen. Ook lekker om over wat houmous te strooien. ZA'ATAR PITABROOD : Snijd 2 pitabroodjes doormidden in 4 rondjes. Bestrijk ze rondom met 1 el olijfolie en strooi er 2 el za'atar over. Zet onder de niet te hete grill en toast tot ze knapperig zijn. ZA'ATAR EENVOUDIGER bevat alleen sesamzaad, tijm, oregano en sumak : Voor 4 eetlepels gebruiken : 2 el geroosterd sesamzaad, 1 el gedroogde tijm, 2 tl gedroogde oregano en 1 el gemalen sumak. Stamp alles in vijzel tot een fijn poeder. EEN UITGEBREIDERE ZA'ATAR : Meng 4 el gedroogde oregano, 4 el gedroogde majoraan, 4 el gedroogde tijm, 3 el licht geroosterde sesamzaadjes, 2 el grof zout, 1 el gemalen sumak. Donker en koel bewaren. VERSE EN GEDROOGDE ZA'ATAR VAN MICHELLE BERNSTEIN : VERS : 1/4 kop gehakte verse tijm; 1/4 kop verse gehakte munt; 1/4 kop geroosterde sesamzaadjes; 2 el gemalen sumak. 2 dagen houdbaar in koelkast. DROOG : 1/4 kop gedroogde tijm; 1/4 kop gedroogde munt; 1/4 kop geroosterde sesamzaadjes; 2 el gemalen sumak. 2 maanden houdbaar op donkere plek.

Bronvermelding