Uiencompote bij paté

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram uien, in halve ringen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 dl rode port
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 4 plakken paté
  • zure augurkjes (cornichons)
  • brood

Bereiden

bak de uien goudgeel voeg de suiker toe, daarna de azijn, port en de kruiden deksel op de pan en 30 min. laten stoven daarna zonder deksel laten inkoken tot het stroperig is voeg peper en zout toe en laat afkoelen per persoon een plak paté op een bordje, schaal met uiencompote en een schaaltje met cornichons en brood op tafel uit: de Volkskeuken van Sylvia Witteman, 14 maart 2006

Bronvermelding