Courgette gevuld met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 13-03-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 300 gram gehakt
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 1 eetl gedroogde provencaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel suiker
  • 2 eetl olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de courgettes elk in 6 stukken van 3-4 cm dik. Hol ze aan een kant met een theelepel een beetje uit, Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knofllook, de helft van de provencaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 12 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Meng in de ovenschaal de inhoud van het blik tomatenbokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en sprenkel de olie hierover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en geraspte oude kaas.

Materialen

lage ovenschaal; ingevet

Bronvermelding