Menu
Krokante kipfingers
Ingrediënten
- 2 Eieren
Bereiden
Verhit de olie tot 180°C. Haal de kiprepen door de bloem. Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor. Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa. Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.
Tip:
Vervang pinda's door hazelnoten of cashewnoten.
Neem in plaats van nectarine mango of perzik.
Serveersuggestie; Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.
Materialen
frituurolie 500 g kipfilet, in lange repen laagje bloem op diep bord mespuntje kerriepoeder 2 eieren, geklutst 150 g pinda's, fijngehakt 125 g fijn broodkruim voor de nectarinesalsa: 3 nectarines, geschild, in kleine blokjes 1 kleine rode ui, fijngesnipperd 1 theel. tabasco 2 eetl. gehakte verse koriander 2 eetl. citroensap