Gourmetten met Kerst? een paar tips

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 65 keer bewaard

Ingrediënten

  • champignons

Bereiden

Als u zelf een schotel wilt samenstellen dan kunt u kiezen uit de volgende vleessoorten: Varkensvlees: filet, lapjes, gehakt, varkensreepjes, worstjes, minislavink, schnitzel. Rundvlees: biefstuk, gehakt, vleesreepjes. Kalfsvlees: frincandeau, lapjes, oester, schnitzel, gehakt, worstjes. Lamsvlees: koteletjes, filet, reepjes, gehakt, worstjes Ook vis behoort tot de mogelijkheden. U kunt op het gourmetstel alle soorten vis bereiden. Groenten Aardappelen, groenten en fruit zijn belangrijke onderdelen voor een geslaagd gourmet avondje. Wij geven u een overzicht van de mogelijkheden. Champignons, in plakjes Ui, gesnipperd of in ringen Aubergines, in dobbelsteentjes Courgette, in halve maantjes Tomaat, in dobbelsteentjes Bleekselderij, in plakjes Worteltjes, in plakjes (liefst even voorkoken) Aardappelschijfjes Komkommer, in plakjes Perzik of Nectarine, in schijfjes Aardbeien, gehalveerd Partjes appel (sprenkel er wat citroensap over om bruinkleuren te voorkomen) Partjes peer (sprenkel er wat citroensap over om bruinkleuren te voorkomen) Taugé Tuinkers Erbij Bij het gourmetten maakt u gebruik van een aantal bijgerechten. Gangbaar is om de gourmet te serveren met stokbrood en kruidenboter. Maar, er is nog veel meer. U kunt uw gourmet ook serveren met een aardappelsalade. Kijk voor meer bijgerechten bij de recepten onderaan de pagina. Een opsomming van de mogelijkheden: Stokbrood (al dan niet met kruidenboter) Soep Groene salades Aardappelsalades Gepofte aardappelen Het dessert Een dessert maakt de gourmetavond compleet. U kunt een kant-en-klaar dessert kopen of een dessert zelf van te voren bereiden. Bij onze nagerechten vindt u vast iets van uw gading. Nog leuker is het om het dessert ook aan tafel te bereiden. Erg lekker is het om af te sluiten met pannenkoekjes. Bij een aantal van deze pannenkoekjes kunt u ijs en fruit serveren. U zorgt voor het beslag en de ingrediënten en uw gasten doen de rest. ROZIJNENPANNEKOEKJE MET KOKOS Roer door een juslepel beslag wat rozijntjes en bak er een pannekoekje van. Strooi er wat kokos over SPEKPANNEKOEKJE MET KIWI Bak een paar reepjes spek uit en lepel er wat beslag bij. Bak het pannekoekje aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel er een paar plakjes kiwi over. CHOCOLADEPANNEKOEK MET MANGO Bak van een juslepel beslag een pannekoekje en strooi 1/2 el chocoladevlokken over het nog vochtige beslag. Verdeel er partjes mango over. Garneer met wat geraspte chocolade. SINAASAPPELPANNEKOEKJE MET CITROENIJS Roer 1 tl sinaasappellikeur door een juslepel beslag en bak hier een pannekoekje van. Leg er een plak sinaasappel en een bolletje citroenijs op. ANANASPANNEKOEKJE MET KERSENJAM Schep een juslepel beslag in het pannetje en leg er een schijf ananas op. Bak het pannekoekje gaar en lepel er wat kersenjam op. Bestuif met poedersuiker. NOTENPANNEKOEKJE MET HONING Roer 1/2 el fijngehakte noten door een juslepel beslag en bak er een pannekoekje van. Verdeel er 1.2 el vloeibare honing, een toef slagroom en wat geraspte citroenschil over. Ook stukjes appel of peer even bakken met kaneel en nootjes of een lepel honing is een smakelijk nagerecht dat u opleukt met een paar bollen ijs en slagroom. Uiteraard kunt u diverse soorten fruit gebruiken.

Bronvermelding