Gebakken nectarines met koude mascarponeroom en amaretti - ook lekker als nagerecht bij de barbecue

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 ml. Marsala (slijter)
  • 2 eetl. donkere basterdsuiker
  • nectarines
  • 8 amarettikoekjes
  • 100 ml. room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr. mascarpone

Bereiden

1. VOORBEREIDEN: Marsala, suiker en sinaasappelsap door elkaar roeren. Nectarines dun schillen, halveren en pitten verwijderen. Marsalasausje over nectarines gieten en minstens 15 minuten laten intrekken. Amaretti in keukemachine verkruimelen. De room half stijf kloppen. Vanillesuiker en mascarpone toevoegen en tot een luchtige crème kloppen. Mascarponecrème in koelkast door en door koud laten worden. 2. BEREIDEN: Koekenpan kort verhitten op halfhoog vuur. Nectarines uit vocht nemen, even laten uitlekken en in 2 minuten rondom lichtbruin bakken. Marinadevocht erbij schenken en even meewarmen. Nectarines met saus over vier bordjes verdelen. Koude mascarponeroom ernaast scheppen. Amarettikruimels erover strooien. TIP: je kunt de nectarines ook in schijfjes snijden. Op het bord zien de 'gedrapeerde' schijfjes er nl. mooier uit dan twee halve nectarines. TIP: Dit nagerecht kun je (gedeeltelijk) ook op de barbecue maken. Doe dan de gemarineerde nectarines in aluminiumfolie en bak ze in ca. 5 minuten 'gaar'. In plaats van mascarponeroom kun je ook vanille(room)ijs erbij serveren. Wijnadvies: Offley Fine White Port

Materialen

Keukenmachine

Bronvermelding