Londonderry soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 25-05-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr. champignons, schoongeboend, in plakjes
  • 9 dl. kippebouillon (tablet)
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 1 eetl. fijngehakte ui
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 30 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 1 eierdooir
  • 1/2 dl. room

Bereiden

Kook de champignons ca. 3 minuten in de bouillon. Schep ze uit de pan en houd ze apart. Smelt de boter en fruit hierin de ui samen met de kerriepoeder en cayennepeper. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit in ca. 3 minuten garen, doch niet bruin worden. Giet er langzaam, al roerende de bouillon en witte wijn aan toe en breng de soep aan de kook. Laat deze, op een laag vuur, in ca. 20 minuten gaar worden. Laat de champignons de laatste 3 minuten meewarmen. Klop vlak voor het serveren de eierdooier los met de room. Roer er een paar eetlepels hete soep door en giet dit, van het vuur af, al roerende bij de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Bronvermelding