Chinese tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 04-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikjes tomatenpuree (140cc)
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 a 3 ons kippenpoulet
  • 2 a3 kippenbouillonblokjes
  • 1/2 thee peper
  • 1/2 theel djahe
  • 2 theel ketjap
  • 2 a 3 volle theel ve-tsin
  • 2 eetl suiker(wilt u de soep zoeter neem dan meer)
  • 1 a 2 eetl appelmoes
  • maizena om te binden

Bereiden

Trek bouillon van het poulet( voeg geen of weinig zout toe) Haal het kippenvlees eruit en snijd het fijn,doe het terug in de bouillon.Voeg nu aan de bouillon alle ingredienten toe, behalve de ve-tsin. Breng soep even aan de kook(evt binden) Draai het vuur uit en voeg de ve-stin toe.

Bronvermelding