Mexicaanse Maistaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 1 el maisolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 tl heet chilipoeder
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 325 gr mais korrels
  • 215 gr kidneybonen uit blik
  • zout en peper
  • koriander
  • guacamole
  • Voor de Korst
  • 125 gr maismeel
  • 1 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei, geklopt
  • 6 el melk
  • 1 el maisolie
  • 125 gr geraspte cheddar

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het knoflook, de paprika's en de selderij 5-6 minuten tot ze net zacht zijn. Voeg het chilipoeder, de tomaten, de mais, de bonen en zout en peper toe. Brenge het geheel aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg de koriander toe en schep alles in een ovenschaal. Meng voor de korst het maismeel, de bloem, het zout en het bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, de melk, en de olie toe en klop alles tot een glad beslag. Schep het beslag over de groenten en strooi er de kaas over. Bak de taart in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden, goudbruin. Garneer de taart met takjes koriander en geef er een salade van tomaten en ui bij. of een guacamole.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding