Istanballen, turkse gehaktballen in tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-05-2010 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. rundergehakt
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 2 theel. kaneel
  • rodepeperpasta (tube kruidengemak)
  • 100 gr. feta, in kleine stukjes
  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 500 ml. gezeefde tomaten
  • 20 gr. peterselie, grof gehakt
  • zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 C. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano en kaneel, 1 theelepel zout en naar smaak rode peper stevig door elkaar. Kneed de stukjes feta erdoor. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt. 2. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. 3. Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml. water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de ballen. 4. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 minuten gaar. Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en stooi de peterselie over het gerecht. Lekker met Paleisrijst en gegrilde aubergine of bietensalade.

Materialen

Ovenschaal (inhoud 1,5 liter)

Bronvermelding