10 Succes Hapjes

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 41 keer bewaard

Ingrediënten

  • tonijn

Bereiden

1.Kipfilet met tonijncrème (plm. 20 stuks) 5 plakken kipfilet (broodbeleg) 1 klein blikje tonijn mayonaise of halvanaise 1 eetlepel uitgelekte kappertjes 1 eetlepel fijngehakte bieslook cocktailprikkers Tonijn uitlekken. Zoveel mayonaise tot een stevige smeuïge massa ontstaat. Bieslook en uitgelekte kappertjes erdoor roeren. Kipfilet bestrijken met tonijncrème en oprollen. Elk plakje in 4 stukjes snijden. Prikker er in. Met snijkant naar boven op schaal leggen. 2.Kipfilet met rucola en rode pesto 5 plakjes kipfilet (broodbeleg) 1 bakje rode pesto 30 gram rucola cocktailprikkers Plakjes kipfilet insmeren met rode pesto. Paar blaadjes rucola erover verdelen. Rolletjes oprollen. Vastzetten met cocktailprikker. 3.Kipfilet met mango-chutney 5 plakjes kipfilet (broodbeleg) mango chutney cocktailprikkers Besmeer de plakjes kipfilet dun met de mango chutney. Rol de plakjes op en snij ze in hapklare stukjes. Prikker erin en smullen maar. 4.Gerookte zalm met asperges 100 gram plakjes gerookte zalm 1 potje of blikje dunne asperges cocktailprikkers Asperges goed uitlekken. Steeds 2 asperges om en om in een plakje gerookte zalm rollen. Doorsnijden zodat je kleine rolletjes krijgt. Vastzetten met cocktailprikker. 5.Gerookte zalm met komkommer en dille 1 komkommer 100 gram gerookte zalm in plakjes 3 eetlepels gehakte dille of bieslook cocktailprikkers Komkommer schillen. Verticaal in 4-en snijden. Zaadlijsten verwijderen. Dunne reepjes snijden iets groter dan het plakje zalm waarin het gewikkeld wordt. (Komkommer moet er aan beide zijden iets uitsteken) Met dille bestrooien en in plakje gerookte zalm wikkelen. Vastzetten met cocktailprikker. 6.Hamrolletjes met roerei en peterselie 100 gram gekookte achterham 3 eieren peper, zout boter 2 eetlepels gehakte peterselie cocktailprikkers Klop de eieren los. Kruiden met peper en zout. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hiervan roerei. (Met houten lepel roeren tijdens het bakken) Roer de peterselie door het ei en laat het een beetje afkoelen. Bestrijk de plakken ham met het roerei. Rol op. Snij de plakken doormidden en steek vast met een prikkertje. 7.Hamrolletjes met roompaté 100 gram gekookte achterham 100 gram roompaté 1 eetlepel port of sherry cocktailprikkers Roer de paté los met de port of sherry. Besmeer de plakken ham met de paté. Rol de plakken ham op en snij ze in twee of drie stukken. Zet vast met een cocktailprikker. 8.Salami met geroosterde paprika en olijven 100 gram salami 2 geroosterde rode paprika’s uit een pot (Lidl of AH) met piment gevulde olijven cocktailprikkers Laat de paprika’s uitlekken en verwijder eventuele zwarte velletjes en pitjes. Snij de paprika in vierkante stukjes. Vouw de salami in tweeën (kleine plakjes) of in vieren (grote plakken). (je kunt natuurlijk ook dikke plakjes smalle salami gebruiken!) Leg hierop een stukje gegrilde paprika en een olijf. Zet vast met een prikker. 9.Rauwe ham met rucola en pijnboompitten (12 stuks) 100 gram rauwe ham plm. 30 gram rucola 1 eetlepel pijnboompitten 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamico-azijn zout, peper cocktailprikkers Pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. Van olie, azijn en peper een dressing kloppen. Rucola en pijnboompitten met dressing vermengen. Steeds wat rucola en pijnboompitten in een plakje rauwe ham rollen. Vastzetten met een cocktailprikker. 10.Serranoham met rucola en pesto 100 gram Serranoham of andere rauwe ham 1 bakje of potje rode of groene pesto plm. 30 gram rucola cocktailprikkers Bestrijk de plakjes ham met de pesto. Leg hierop een bundeltje rucola. Rol de plakjes op. Vastzetten met een cocktailprikker.

Bronvermelding