Melitzanes yemistes me rizoke kreas (Grieks)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 3 eetl olie
  • 1 teen knoflook
  • 150 g rijst
  • 3 dl kippebouillon
  • 20 g boter
  • 200 g gehakt
  • gehakte peperselie
  • peper en zout
  • 1 theel basilicum
  • 4 plakken kaas

Bereiden

MET RIJST GEVULDE AUBERGINE: De aubergines wassen en halveren. Met een mes diepe sneden in het vruchtvlees kerven. Met zout bestrooien en 15 minuten laten staan. Zout goed afspoelen. Vruchtvlees uitlepelen, maar nog wel een laagje in de schil laten zitten. Het vruchtvlees, de ui en de tomaten fijnhakken. De olie verhitten en de ui met uitgeperste knoflook 3 minuten bakken. De ongekookte rijst toevoegen en even meebakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. De rijst in 15-20 minuten laten gaar stoven. Boter smelten en hierin het gehakt bruin bakken. Het vruchtvlees van de aubergine, de gehakte peterselie, het gehakt en de tomaten bij de rijst voegen. Met peper en zout en basilicum op smaak brengen. De halve aubergine vullen met het rijstmengsel en bedekken met de plakjes kaas. De oven voorverwarmen op 200 gr. C. en de aubergines in 15 minuten verhitten.

Bronvermelding