'Pasta met geroosterde groenten', van Marèse

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-03-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • fussili (spiraalpasta) en ......

Bereiden

fussili (spiraalpasta) 2 middelgrote aubergines 1 grote courgette (champignons) ongeveer 4 of 5 ontvelde tomaten (of uit blik) 2 tenen knoflook (meer of minder naar smaak) scheutje balsamicoazijn gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak (iets van 2 theelepels) zout peper verse peterselie naar smaak olijfolie die mee mag bakken, dus geen eerste persing extra vierge pijnboompitten (ik had nu ongeveer een handje) een paar tomaatjes op olie kleine ui een schepje room (als je roomsaus wilt, natuurlijk meer) geraspte kaas (belegen/oude of parmigiano) - Aubergine en courgette in dunne plakjes snijden en grillen, tomaten drogen in de oven. Alles laten afkoelen en in een kom doen. Daarbij 2 tenen (of meer/minder) knoflook, een scheutje balsamicoazijn, gedroogde italiaanse kruiden, zout, vers gemalen zwarte peper, gehakte verse peterselie en een klein scheutje olie (liefst olijfolie die warm mag worden). - Dit eventjes in laten trekken. Pijnboompitten roosteren en gedroogde tomaatjes op olie in kleine stukjes snijden, nog wat peterselie hakken en kaas raspen. Pasta koken, uitje snipperen en dan terwijl de pasta kookt, de groenten bakken, eerst uitje aan fruiten en dan groenten erbij, voorzichtig omscheppen i.v.m. de tomaten en dan een heel klein beetje room erbij doen. - Eventueel nog wat kruiden toevoegen. Pasta in een schaal doen, groenten erbij, garneren met pijnboompitten, peterselie, tomaatjes op olie en geraspte kaas. Waarschijnlijk kan je dit gerecht ook koud eten, maar dat heb ik niet geprobeerd. - Voor mij was dit de perfecte manier om groenten die ik niet zo lekker vind (aubergine en courgette) toch lekker te maken.

Bronvermelding