Havermoutkoeken

Gebak, Brunch, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g havermout
  • 100 g vloeibaar product of zachte boter
  • 1 tl kaneel
  • 200 vloeibare honing
  • snuf zout
  • 100 g walnoten, fijn gehakt
  • 50 g blanke rozijnen
  • poedersuiker

Bereiden

Voorbereiden: Meng het meel met de havermout, bakproduct, kaneel, honing en zout tot een soepel, kleverig deeg. Kneed de noten en rozijnen erdoor en vorm er een dikke rol van. Verpak de rol in folie en lat een uurtje in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Bereiden: Snijd de rol in dikke plakken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koeken in ca. 15 min. goudbruin. Neem het bakpapier met de koeken van de bakplaat en laat geheel afkoelen. Bestrooi ze eventueel met poedersuiker. Lekker met kruidenthee of koffie.

Materialen

plasticfolie bakpapier

Bronvermelding