'Sambal Goreng Telor', van Conimex

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-02-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 eieren, hard gekookt en .....

Bereiden

8 eieren, hard gekookt, ca. 8 minuten 2 uien 2 eetl (arachide)olie 2 tl knoflookpoeder 1,5 tl laos 4 tl sambal oelek of sambal tjampoer 3 eetl Javaanse of bruine basterdsuiker 1,5 eetl tomatenpuree 1,5 eetl santenmix - Pel de eieren. Leg ze tot aan het moment van gebruik in warm water. Snipper de uien zeer fijn. Verhit de olie en fruit de uien tot ze lichtbruin zien. Roer er knoflookpoeder, laos, sambal naar keuze, suiker en tomatenpuree door. Schenk er vervolgens 3 dl kokend water bij. - Laat alles even flink doorkoken en roer er daarna de santenmix door. Temper de warmtebron. Leg de eieren in de saus en laat alles gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen. - Neem de eieren uit de saus, halveer ze en leg ze in een voorverwarmde schaal. Schenk er daarna de hete saus over. - Lekker anders kan ook. In plaats van santenmix kun je ook 50 g klapper/kokos in een kommetje doen en er 3,5 dl kokend water bij schenken. - Op tafel Serveer het gerecht in combinatie met een groentegerecht of atjar tjampoer. Geef er droog gekookte rijst bij. Bij een niet uitgebreide rijsttafel mogen de op deze wijze bereide eieren niet ontbreken.

Bronvermelding