Menu
Thais wokrecept met zalm
Ingrediënten
- 1 scheut Sesamolie
- 400 g Zalmfilet in stukjes
- 1 st Citroen (het sap)
- 2 st Rode uien, fijngesneden
- 4 tenen Knoflook, fijgehakt
- 1 stukje Gember (1 cm), fijngehakt
- 1 struik Paksoi
- 3 st Tomaten in stukjes
- 2 st Worteltjes, in schijfjes
- 1 stronk Broccoli, alleen de roosjes
- 1 scheutje Tomatenketchup
- 1 scheutje Ketjap manis
- 2 thl Sambal oelek
- Peper/zout
Bereiden
Voorbereiding:
Leg de stukjes zalm in het citroensap en laat de vis enkele uren afgedekt in de koelkast marineren.
Snijd het wit van de paksoi in stukjes en scheur het groen in stukken. Doe dit in aparte schaaltjes.
Bereiding:
Laat de wok heet worden en giet er een scheut seseamolie in.
Bak de uien kort op hoog vuur, samen met het witte deel van de paksoi, de wortels, de broccoli en de sambal. Voeg de gember en de knoflook toe en doe er zout en peper bij. Giet het citroensap van de zalm af en voeg de stukjes vis bij de groenten.
Bak dit even door en schep de tomaten en het groen van de paksoi erdoor. Voeg vervolgens een scheutje ketchup en ketjap toe en laat het geheel al roerend 5 minuten sudderen.
Serveer met rijst of mihoen.
Materialen
Wok