Doperwtensoep met knoflook

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 gram doperwten (diepvries)
  • 1,2 dl groentenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • zout
  • peper

Bereiden

- Verhit de boter in een soeppan en pers de knoflook hierin. Bak deze circa 2-3 min. op laag vuur en voeg dan de erwten toe. Bak alles nog circa 1-2 minuten. - Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook zodat deze zachtjes pruttelt. Doe het deksel op de pan en laat de soep circa 5-6 min. zachtjes koken totdat de erwten zacht zijn. - Laat de soep iets afkoelen en pureer deze tot een glad geheel. - Breng de soep op smaak met zout en peper en warm nog even goed door. - Lekker met knapperig bruin brood. Een scheutje room erdoor maakt het nog lekkerder!

Bronvermelding