Appel-Peer-Spijstaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125g bloem

Bereiden

125g bloem * 125g tarwemeel * 150g plantaardige margarine * 120g suiker (bijv. rietsuiker) * scheutje sojaroom * snufje zout * 2 grote peren * 2 appels (bijv. goudreinetten) * 1 el citroensap * 50g amandelspijs (kant-en-klaar of zelfgemaakt) * 50g gewelde rozijnen * 2 el bruine suiker * 1 tl vanille-essence * 1 tl kaneelpoeder * 2 el gemalen kokos * klein handje gepelde amandelen Bereidingswijze: Meng de margarine met de suiker, bloem en meel en een snufje zout. Kneed tot een kruimelig deeg. Voeg wat soyaroom toe als het te droog is. Vet een springvorm in met olie en bestrooi met bloem. Bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Bewaar een beetje deeg om later nog over de bovenkant te strooien. Bak alvast 15 minuten op 200°C zonder vulling. Snij de appels en peren in blokjes en vermeng met citroensap, amandelspijs (verkruimeld), 2el suiker, vanille-essence, rozijnen, kaneelpoeder, kokos en een half handje hele amandelen. Neem de springvorm uit de oven en vul met het appel-peren mengsel. Bestrooi met de rest van het verkruimelde deeg, wat kokos en hele amandelen. Bak ongeveer 30 minuten op 200°C. Laat even afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Heerlijk met warme vanillesaus of soyaslagroom.

Bronvermelding