'Salade met eendenborst en geitenkaas', van Marieke

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zakje veldsla .......

Bereiden

zakje veldsla 1 eendenborstfilet zout & peper walnoten, grof gehakt stokbrood, in schuine plakken 2 stukjes geitenkaas (ik had die waarbij er 6 in een pakje zitten) honing goede olijfolie ciderazijn mespunt mosterd - Maak een dressing van olijfolie, ciderazijn, beetje zout, de mosterd en een klein beetje honing. Hak de walnoten grof. Verwarm de grill van de oven voor. Kerf het vel van de eend in en bak hem in een pannetje. Eerst ongeveer 6-8 minuten op de velkant, zodat deze lekker knapperig wordt en dan 3-4 minuten aan de andere kant. - Leg de eend heel even apart, zodat hij iets af kan koelen. Leg ondertussen op elke snee stokbrood een plakje geitenkaas en doe er een beetje honing op. - Leg de stokbroodjes even onder de grill, zodat de geitenkaas een beetje smelt en bruin wordt. Verdeel de sla over 2 borden. Giet er een beetje dressing over en hussel even goed door elkaar, zodat de blaadjes bedekt zijn met een laagje dressing. - Snij de eendenborst in dunne schuine plakjes en verdeel deze over de sla. Strooi er wat gehakte walnoten over, leg de gegrilde geitenkaasbroodjes op kunstige wijze bovenop de salade. Serveer terwijl de broodjes nog lekker warm zijn.

Bronvermelding