Bon bon van lamspastrami

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 25-03-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes lamspastrami
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • balsamicozazijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/4 bosje bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

Stap 1. Kook de eieren 4 tot 5 minuten en spoel ze goed koud. Stap 2. Snij de ijsbergsla in vieren en daarna zo fijn mogelijk in reepjes. Hak de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijn. Voeg ze toe aan de sla met een klein beetje sap van de kappertjes en een beetje olie van de gedroogde tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Stap 3. Bak de pijnboompitten mooi bruin. Blus af met de balsamico-azijn en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel een klein beetje inkoken. Haal het van het vuur en roer de mosterd erdoorheen. De dressing is nu klaar. Stap 4. Leg een stuk plastic folie op een keukenplank. Leg er 2 plakjes lamspastrami op. Leg in het midden van de pastrami een hoopje salade. Breng nu de hoeken van de folie samen en draai ze om elkaar tot er een bolletje ontstaat. De pastrami is goed strak als de folie breekt. Stap 5. Pel de eitjes en snij deze door de helft. Plaats de bonbon op een bord en leg er een half eitje op. Sprenkel er wat dressing op en omheen en maak het af met wat fijngesneden bieslook.

Bronvermelding