Exotische bananensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-02-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 0,5 ltr kippenbouillon
  • 0,5 ltr runderbouillon
  • 0,25 ltr gepelde tomaten
  • 2 bananen in schijfjes
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 0,5 dl kokosmelk (of room)
  • verse koriander
  • cayennepeper

Bereiden

Smelt de boter in de pan en laat hierin de kerrie even fruiten. Voeg de bloem toe en roer zodat er een roux ontstaat, giet beetje bij beetje de bouillon en de gepelde tomaten erbij. Voeg de bananenschijfjes toe (bewaar enkele schijfjes om te garneren) en laat alles 15 miniuten zachtjes koken. Mix alles fijn met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Schep de soep in de borden en versier de soep met de achtergehouden bananenschijfjes en enkele korianderblaadjes. Om de soep wat pikanter te maken kan men de borden eventueel een beetje bestrooien met de cayennepeper.

Materialen

pan, staafmixer

Bronvermelding