Menu
'Sjiffra's Colcannon', koolstamppot, Ierland (snel)
Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 06-02-2020 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 400 g gesneden witte kool en .......
Bereiden
400 g gesneden witte kool
1 bakje spekblokjes
1 pak aardappelpuree voor stamppot extra grof
3 bosuitjes
1 pakje instant jus naar smaak
peper, zout, nootmuskaat
klontje boter
-
Bak in een grote pan (zelf neem ik hiervoor een grote wok) de spekblokjes uit. Voeg de witte kool en een klontje boter toe en roerbak alles totdat de kool gaar is en begint te kleuren. Is het te droog, dan nog een beetje boter erbij doen.
-
Kruiden toevoegen naar eigen smaak. Als laatste de in dunne ringetjes gesneden bosuitjes toevoegen en nog even kort meebakken.
-
Maak intussen de aardappelpuree zoals aangegeven op het pak. Gebruik allebei de zakjes. De puree nu door het koolmengsel scheppen en al roerende goed warm laten worden. Als laatste gauw het zakje jus maken. Op het bord een kuiltje maken en een schepje jus erin doen.
-
Je kunt er natuurlijk nog een worstje bij serveren of een stukje rookworst.
Bronvermelding
Sjiffra