Soep, Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2012 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g spliterwten
  • 500 g schouderkarbonade
  • 1 vleesrib (krabbetjes)
  • 1/2 knolselderij
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 l water
  • 1/2 bos selderij
  • peper en zout en maggi naar smaak
  • 1 rookworst
  • ketjap naar smaak

Bereiden

Zet het water op met de erwten en het vlees. Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken. Vlees eruit halen en in stukjes gesneden wegzetten. Ongeveer 15 min. voor einde kooktijd de knolselderij in blokjes en de prei in ringen snijden. Pel en snipper de ui. Bijvoegen in de soep: de dobbelsteentjes gesneden knolselderij, de gesneden prei en de gesnipperde ui. Ongeveer 1 uur zachtjes laten koken. Als de soep gaar is het vlees weer bijvoegen. De rookworst in plakken snijden en bij de soep voegen. Nog even een kwartiertje door laten koken. Afmaken met zout, peper en maggi. Lekker is om er een scheut ketjap in te gooien.

Materialen

Soeppan van vijf liter.

Bronvermelding