Broccoli-timbaaltje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-09-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 0,5 stuk vleesbouillontablet
  • 6 eetlepel slagroom
  • 2 stuk eieren
  • 4 eetlepel droge sherry
  • zout,peper, noormuskaat
  • 1 stuk kleine ui
  • 1 stuk tomaat

Bereiden

VOORBEREIDEN (kan avond van tevoren): van broccoli roosjes (ca 300gr) afsnijden (4 roosjes apart houden voor garnering). In 3dl kokend water bouillontablet oplossen. Broccoliroosjes en broccolistronken (ca. 200gr) ca. 5min koken. Alleen roosjes zeer fijn pureren. Slagroom vermengen met eieren, 3 el sherry, zout, peper en nootmuskaat. Broccolipuree erdoor roeren. Stronken in blokjes snijden. Alles tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Ui fijnsnipperen. Tomaat in 8 partjes snijden. Timbaaltjes invetten. BEREIDEN (kan 1 uur van tevoren): over voorverwarmen op 200C. Broccolimengsel over timbaaltjes verdelen. Afdekken met stukje ingevet aluminiumfolie. In kleine braadslee zetten. Vullen met kokend water tot 1cm onder de rand van de timbaaltjes. In midden van over ca 40min gaar laten worden. (Als een erin gestoken breinaald er schoon uit komt, is mousse goed). Timbaaltjes uit braadslede nemen. Boter verhitten. Ui ca. 2min bakken. Broccoliblokjes ca. 3min al roerend meebakken. 1 el sherry erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en snufje nootmuskaat. Timbaaltjes op schaal keren. Broccoli-ui er omheen scheppen. Garneren met tomaat en broccoliroosjes.

Materialen

keukenmachine 4 timbaaltjes of soufflépotjes 1 braadslede

Bronvermelding