(TOETJES) 4 Italiaanse toetjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 85 keer bewaard

Ingrediënten

  • ricotta

Bereiden

Pannenkoeken met Ricottavulling 200 gr bloem 1/2 liter melk 3 eieren wat boter (om de pannenkoeken in te bakken) 200 gr ricotta klein blikje mandarijntjes (uitgelekt) 1 citroen evt 1 el geraspte citroenschil 80 gr suiker 50 gr pure chocolade (in stukjes gehakt) of chocoladevlokken (puur) wat zout poedersuiker Voor de pannekoeken: Meng de bloem met de melk, voeg eieren, een eetlepel suiker, wat zout en de geraspte schil toe. Laat het een half uur rusten. Voor de vulling: Maak een mengsel van ricotta en de rest van de suiker. Breng op smaak met het sap van de citroen en de uitgelekte mandarijntjes. Roer de chocola of evt. vloekken erdoor. Bak de pannenkoeken. Smelt boter in de pan giet er beslag in en bak de pannenkoek aan beide kanten bruin. Bestrijk de pannenkoeken met de vulling rol ze op en bestrooi ze met poedersuiker als ze afgekoeld zijn. ------ Zuppa Inglese 3,5 dl melk 1 pakje vanillesuiker 4 eierdooiers 100 g suiker 50 g bloem zout 1 dl marsala of amaretto 450 g cake muntblaadjes slagroom Breng de melk met de vanillesuiker erin aan de kook en laat het 30 minuten staan. Mix de suiker en de eierdooiers tot een schuimig mengsel. Voeg wat zout toe. Verwarm het eimengsel en giet de melk er al roerend bij. Blijf roeren tot de crème stijf wordt. Snijd de cake in plakken en giet de likeur erover. Leg plakken cake op de bodem van een schaal. Schenk het puddingmengsel erover nog een laag cake en de rest van het puddingmengsel. Laat twee uur in de koelkast afkoelen Garneren met blaadjes munt en evt. slagroom. Tip: vervang de cake door lange vingers. ---- Chocolade balletjes Voor 6-8 personen 100 g pure chocolade 225 hazelnoten of amandelen 175 g poedersuiker 1 el koude espresso of van oploskoffie 1 el ongezouten boter 3 el cacao Hak de chocolade en noten (keukenmachine). Meng de chocola, noten met de suiker, koffie en boter. Doe de cacao in een diep bord. Pak wat van het noten-chocolademengsel en vorm een balletje van 2-3 cm doorsnee. Rol ze vervolgens door de cacao. Leg ze op een schaal en bewaar ze in de koelkast tot je ze serveert ---- Perziken gevuld met bitterkoekjes 4 grote perziken (stevig, niet te rijp) 60 g bitterkoekjes 40 g suiker 30 g amandelen (gehakt) 10 g cacao 1 ei 2 dl zoete witte wijn 50 g boter Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de perziken een halve minuut in kokend water, daarna in koud water. De schil gaat er dan makkelijk af. Maak overdwars een snee en maak ze met een beetje draaiende beweging los van de pit. Haal uit iedere perzik een beetje vruchtvlees en bewaar dit. Verkruimel de bitterkoekjes, hak de amandelen fijn en vermeng dit met het vruchtvlees, de suiker, het ei en de cacao. Schep het mengsel in de perzikken. Leg de perziken in een ovenschotel en schenk de wijn erover. Laat ze 30 minuten bakken in de oven op 200°C. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden. Lekker met een bolletje bitterkoekjes ijs.

Bronvermelding