'Saturday's delight'

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaatjes

Bereiden

Biefrolletjes: 2 dunne runderschnitzels a 150 gram verse spinazie, 100 gram kruidenkaas, 80 gram 2 plakken serrano ham zout, peper, citroensap, bosuitje Saus: klein blikje tomatenpuree 2 dl runderbouillon 2 dl rode wijn 1 tl oregano Bundeltje sperziebonen: handje sperziebonen 2 bosuitjes vier takjes verse rozemarijn 4 ansjovisjes (uit blik) 2 plakken serranoham verse citroensap Aardappeltjes met rozemarijn: 10 krieltjes verse rozemarijn olijfolie vers gemalen zeezout Tomaten: vier kleine trostomaatjes geraspte kaas zout, peper, knoflook Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappeltjes. Dop de boontjes. Was de spinazie en laat deze in een paar minuten slinken in de magnetron. Meng de roomkaas met een beetje citroensap, peper en zout. Snij hier het groen van een bosuitje doorheen. Sla de schnitzels zo plat mogelijk, en leg er een plak ham op. Smeer hierover het kruidenkaasmengsel en verdeel de spinazie hier overheen. Rol ze op en steek er een prikkertje in. Snij de tomaatjes doormidden. Smeer de geperste knoflook erop, wat zout en peper en tenslotten de geraspte kaas. Bereiden Bak het vlees rondom bruin en laat het 8 minuten op laag vuur bakken. Kook ondertussen de sperzieboontjes beetgaar met wat zout (of een klein bouillonblokje) en giet ze af. Kook de aardappeltjes halfgaar in vijf minuten in de magnetron. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder een stukje aluminiumfolie. Doe de puree bij het braadvocht en voeg de wijn toe. Laat de saus indikken en voeg daarna de bouillon toe. Laat het geheel weer verder indikken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg het vlees voor nog 10 minuten terug in de saus. Meng de olijfolie met wat zout en de rozemarijn. Rol de aardappeltjes hier doorheen en zet dit in de oven (20 minuten). Verdeel de sperziebonen in vier porties. Voeg per portie één takje rozemarijn en een ansjovisfiletje toe. Bind dit vast met het buitenste schilletje van een bosuitje. Wikkel hier een halve plak serranoham omheen. Leg de bundeltjes samen met de tomaatjes in een schaal en zet deze nog 8 minuten in de oven. Serveertips Maak een rondje van de saus in het midden van een groot bord en leg hier het in drieen gesneden biefrolletje op. Verdeel daaromheen de aardappeltjes, twee bundeltjes sperziebonen en de helft van de tomaatjes.

Bronvermelding