Gemengde groentencurry

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 20-02-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

4-5 eetl plantaardige olie 250 gr aardappelblokjes 1 gesnipperde ui 75 gr sperzieboontjes in stukjes 1 cm geschilde en in plakjes gesneden gemberwortel 115 gr worteltjes in plakjes 1 theel koenjit 85 gr doperwten 1 theel gemalen koriander 2-4 hele groene pepers 1 theel komijn 1 theel garam masala 1 theel paprikapoeder zout naar smaak 4 gehakte tomaten 1 eetl versgehakte koriander Bereiding Verhit de olie op en middelmatig vuur en fruit de ui 6-7 min lichtbruin onder voortdurend roeren. Roer de gember erdoor en bak dit nog 30 sec mee. Draai het vuur laag en roer koenjit,koriander,komijn en de paprikapoeder er goed doorheen. Bak nu de helft van de tomaten 2 min mee. Voeg alle groenten en 4,25 dl water toe, breng al roerende aan de kook en laat ze 15--20 min sudderen op een laag vuur en goed afgedekt. Voeg de overige tomaten en de groene pepers toe meng alles goed door en haal de pan van het vuur. Roer de garam masala en zout erdoor ,garneer met de verse koriander en serveer direct

Bronvermelding