Duivelskip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-02-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl fijngesneden peterselie
  • 1 eetl rozemarijnblaadjes
  • 1 rode peper
  • 50 gram mosterd
  • 5-6 eetl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • partjes citroen
  • zout en peper

Bereiden

Snij kip door het borstbeen open en druk hem met kracht zo plat mogelijk. Pureer rozemarijn, rode peper, mosterd, olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en wrijf de kip ermee in. Laat 2 uur afgedekt marineren. Rooster de kip 45-50 min. onder de grill.(regelmatig keren) Vang het vocht op in een ovenschaal en lepel dit regelmatig over de kip. Controleer de gaarheid: steek een puntig mes in het dijbeen, het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Strooi voor het serveren eventueel wat fijngesneden rode peper, peterselie of rozemarijn over de kip. Serveer met partjes citroen en vers brood of gebakken aardappeltjes,

Materialen

grill

Bronvermelding