Menu
Knoflook garnalen in scherpe saus
Ingrediënten
- 1 kg grote, rauwe garnalen
- 1 middelgrote ui
- 1 el gehakte knoflook
- 2 tl fijngesnipperde gember
- 1 rode chilipeper in ringetjes
- 4 el plantaardige olie
- 60 gr bamboescheuten in reepjes
- 2 1/2 el zoete chilisaus
- 2 1/2 el vissaus
- 4 el water
- 1 tl maïsmeel
- 1 klein bosje basilicum
Bereiden
1. Garnalen pellen; zwarte darmkanalalen en staarten
verwijderen. Garnalen platdrukken.
2. Uien pellen en in verticale, halve ringen snijden.
3. Ui, knoflook, gember en chilipeper in de olie roerbakken tot
alles zacht is. Garnalen toevoegen en roerbakken tot ze
kleur krijgen en beginnen op te krullen. Bamboescheuten
toevoegen en goed warm laten worden.
4. Chilisaus, vissaus, water en masmeel vermengen, in de
pan schenken en al roerend laten koken tot alles indikt.
5. Basilicumblaadjes door de garnale roeren.