Knoflook garnalen in scherpe saus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 9 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg grote, rauwe garnalen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el gehakte knoflook
  • 2 tl fijngesnipperde gember
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 4 el plantaardige olie
  • 60 gr bamboescheuten in reepjes
  • 2 1/2 el zoete chilisaus
  • 2 1/2 el vissaus
  • 4 el water
  • 1 tl maïsmeel
  • 1 klein bosje basilicum

Bereiden

1. Garnalen pellen; zwarte darmkanalalen en staarten verwijderen. Garnalen platdrukken. 2. Uien pellen en in verticale, halve ringen snijden. 3. Ui, knoflook, gember en chilipeper in de olie roerbakken tot alles zacht is. Garnalen toevoegen en roerbakken tot ze kleur krijgen en beginnen op te krullen. Bamboescheuten toevoegen en goed warm laten worden. 4. Chilisaus, vissaus, water en masmeel vermengen, in de pan schenken en al roerend laten koken tot alles indikt. 5. Basilicumblaadjes door de garnale roeren.

Bronvermelding